• Slide-1
  • Slide-2
  • Slide-3
  • Slide-4
  • Slide-5
  • Slide-6
  Главно меню

  Благодарим за подкрепата
  i Love Bulgaria
  Туризъм
  Карта
  Терариум
  Чифте баня
  Екопътеки
  Анкета
АНКЕТА
/екопътеки/
  Харта на клиента
Харта на клиента


GPS
N 41° 93' 22.26"
E 25° 34' 93.21"  Терариум

ТЕРАРИУМ
МИНЕРАЛНИ БАНИ

„Терариумът”, разположен в парк  „Топлика” в Минерални бани е необичайна и интересна туристическа атракция за деца и възрастни. Факт е, че огромен брой хора се интересуват от животните, които са предоставени за постоянна експозиция от Тракийското херпетологично дружество . Тук посетителите имат възможност да посетят срещу минимално заплащане постоянна, добре уредена терариумна атракция.

Терариумите са едни от най-интересните и привлекателни атракциони по света. В България към настоящият момент има само един стационарен терариум към Софийския зоопарк и няколко подвижни (пътуващи) атракциони, най-големите от които са на Тракийското херпетологично дружество. Във всички тези терариуми са представени основно екзотични видове, а видовете от Българската херпетофауна (земноводни и влечуги в България) са изключително слабо представени.

Поради това, голяма част от българските влечуги (най-често различните видове змии) не се познават от голяма част от населението, което ги смята за опасни и много често ги избива, въпреки техния защитен статут. Повечето видове земноводни и влечуги в България са безвредни животни, които не застрашават човека. От друга страна за населението е полезно да различава опасните и отровните видове, за да знае как да се държи при среща с тях в природата.

В Терариума на Минерални бани, посетителите могат да разгледат постоянната експозиция от различни екземпляри земноводни и влечуги, които реално не могат да бъдат наблюдавани в природата продължително време. Това са зелена игуана, скален питон, жълта парагвайска анаконда, гърмящи змии и мн.др.

Р А Б О Т Н О   В Р Е М Е

     от 9.00ч до 13.00ч. и от 14.00ч. до 18.00ч.

    Почивни дни: понеделник и вторник

Т Е Л Е Ф О Н:

0886 / 741889

ЦЕНИ НА БИЛЕТИ:


ЗА ВЪЗРАСТНИ

3,00 лв

ЗА УЧЕНИЦИ

2,00 лв

ЗА ПЕНСИОНЕРИ

1,00лв

ЗА ГРУПИ НАД 10 ЧОВЕКА

по 2,00 лв на човек

 

 


  Търсене в сайта

Mineralnibani.bg
  Местни избори 2019

  Данъци
  Фотогалерия

  Бюджет
  Проекти

  Отчет за дейността
  Интервю с кмета
  Благодарствени писма
  МИГ
  Пожарна безопасност
2015 - 2019 © Municipality of Mineralni bani, All Rights Reserved. Webdesign