Община Минерални бани
Официален сайт

Международен детски етнофестивалОбщина Минерални бани има изключителни традиции в провеждането на културни празници, като най-значим е  Международния детски етнофестивал, който се провежда ежегодно  на 31 май  и 01 юни. Началото на фестивала  е поставено през 2001 г. Първият детски етнофестивал се провежда, като еднодневен празник на изкуствата на всички етноси, населяващи нашите земи, под мотото: „Децата – заедно за България”. Празникът  се провежда на  лятната естрада в курортния център Минерални бани и се организира под патронажа на  КНСБ със съдействието на община Минерални бани.

Днес този фестивал е изключително мащабен /с над 2 000 участници/, и е под мото:
“ Децата на Балканите – с духовност в Европа”. Тук пристигат участници както от различни градове и села в страната, така и от други държави като Турция, Македония, Гърция, Сърбия, Румъния, Хърватска, Молдова, Грузия, Полша. Основната насоченост на фестивала е загърбване на етническите различия , възпитаване на етническа и религиозна толерантност у  децата. Празникът е една пъстра палитра от национални костюми и е  съпътстван с много веселие, песни, танци, създаване на приятелства и незабравими мигове и спомени за децата.

Международен детски етнофестивал Международен детски етнофестивал Международен детски етнофестивал Международен детски етнофестивал Международен детски етнофестивал Международен детски етнофестивал Международен детски етнофестивал Международен детски етнофестивал


‹ Назад

За общината

Предстоящи събития