Община Минерални бани
Официален сайт

Празник на минералната вода, здравето и красотатаДруго значимо събитие  е “Празникът на минералната вода, здравето и красотата”. Характерен за него в началото е традиционният мини-маратон с маршрут Хасково – Минерални бани, в който вземат участие десетки атлети от цялата страна.
Местните формации за автентичен фолклор – женска, мъжка и детска към читалищата в общината представят програма със свои изпълнения пред гостите на празника. Те са носители на много отличия и награди от национални и международни фестивали. 

От две години празникът се провежда в края на месец август и е с двудневна програма, която започва с рисунки на асфалт на децата от община Минерални бани с мото “ Децата на Минерални бани рисуват”

Празник на минералната вода, здравето и красотата Празник на минералната вода, здравето и красотата

И продължава с конкурса “Фолклор от извора”  в който участници от цялата страна представят песни и танци от автентичения изворен фолклор на различните фолклорни области на България. Участниците са оценявани от компетентно жури и в края на втория ден те получават своите  награди / дипломи и плакети/.

След дълги години прекъсване се организира и конкурс за “Красиво и хармонично тяло” с участие на младежи от общината Минерални бани, но и от близки общини и градове. Жури ги оценява и призьорите получават атрактивни награди.

Конкурс за “Красиво и хармонично тяло” Конкурс за “Красиво и хармонично тяло”

За атракция на жители и гости на общината през 2014 г. общинското ръководство организира и парад на ретро автомобили в който участваха повече от 40 любители и притежатели на ретро коли от цялата страна. Те също бяха класирани и наградени с купи и парични средства.

Парад на ретро автомобили Парад на ретро автомобили


‹ Назад

За общината

Предстоящи събития